Den 21. desember inviterer Lurøy kommune til årets Julelunsj for ungdom!

julelunsj1 1 - Klikk for stort bilde Årets Julelunsj for ungdom mellom 16 og 24 år går av stabelen 21. desember på Oscarbrygga på Tonnes. Tidligere år har det blitt sendt ut innbydelse i posten til alle Lurøyfjerdinger i aldersgruppen. I år vil invitasjonen og informsjon om Julelunsjen og transport til og fra foregå via arrangementet på kommunens Facebookside. Er du bosatt i Lurøy, og er mellom 16 og 24 år, så kan du nå melde deg på!

Påmelding: send sms til Eli-Anne. Påmeldingen er gyldig når du har fått bekreftelse per sms om at du er registrert.

Vi har valgt et litt annet konsept på årets Julelunsj!  I år tilbys et program med temaer som strekker seg fra påvirkningsfaktorer i det nære livet, til de omliggende, samfunnsmessige faktorene som er med på å påvirke fremtida.

I første tema settes fokus på hvordan det kan oppleves å være ungdom. Sophie Elise Isachsen er nok ikke en typisk, gjennomsnittlig ungdom, men vi tror mye av det hun har opplevd kan ha god relevans for våre ungdommer. Sophie Elise vil dele med oss hva hun har opplevd som blogger, og kaller foredraget sitt: "Fra ukjent til kjent - Hvordan stå i det?». Vi vil gå Sophie Elise sin historie om veien fra ukjent til kjent, om reisen fra pikerommet til det offentlig rom. I foredraget inngår Sophie Elise sine opplevelser om mobbing, ensomhet, utenforskap og psykiske problemer. Hvordan har det påvirket henne, og hvordan har hun holdt ut når det har blåst som verst?

I andre tema settes fokus på morgendagens Lurøy.  Vi ønsker at lokal ungdom medvirker til å forme framtida!  Hvordan framtidas Lurøy ser ut har stor betydning for at ungdom en dag skal ha lyst til å bosette seg her. De må avlegge sin stemme for å være med å påvirke. Alle politiske parti i Lurøy stiller med hver sin representant for å fortelle om hvordan de ser fremtidig utvikling av Lurøy. Ungdommene får sjansen til å bli kjent med politikerne, politikken - og stille spørsmål om ting de lurer på.

Soloartist Eivind Mikalsen, tidligere vokalist i «De Siste Bohemer», har nettopp sluppet singelen «Tåreland» og albumet «Så Mange Ord». Han vil gi oss en stemningsfull akustisk minikonsert.

Lurøy kommune takker Nordland fylkeskommune for midler til foredraget med Sophie Elise! Takk også til Eivind Mikalsen, og til våre sporty lokalpolitikere!

Vi ses!

Bilde