Intervju med elev fra Meløy VGS, studiested Inndyr: Frida Kristin Johansen (16)

Klikk for stort bildeFrida er 16 år, kommer fra Storselsøy og går første året på naturbrukslinja ved Meløy videregående skole på Inndyr.

Frida deltok på "temadagene for havbruk i Lurøy" som representant for studiestedet sitt. Sammen med medelever og lærere, gikk de fra Inndyr til Kvarøy, med det topp moderne studiefartøyet, Oscar Sund. Temadagen ble arrangert på Kvarøy 8. november 2019, som et samarbeid mellom lokale næringsaktører: Nova Sea, Kvarøy Fiskeoppdrett, Lovundlaks, Helgeland oppdrettservice, Sleneset Aquaservice, Sjy Seaweed og fiskarlaget, representert ved de lokale fiskerne Trond Sarrasen, Børre Johansen og Sara Karstensen, sammen med Meløy VGS, avd. Inndyr, Tverrfaglig opplæringskontor, Sandnessjøen VGS (YKS marine) og Lurøy kommune. 52 ungdommer deltok på en innholdsrik dag, hvor både studie- og yrkesmuligheter innen fiskeri og havbruk ble godt presentert.

Hvorfor valgte du å begynne på skolen på Inndyr?

«Målet med utdanningen er å få meg jobb innen oppdrettsnæringen hjemme, fordi jeg synes det virker som en veldig spennende næring å jobbe i».

Så du har lyst å flytte hjem igjen etter endt skolegang?

«Ja, planen er å flytte hjem igjen når jeg er ferdig med utdannelsen min. Det at det er masse oppdrett i kommunen min gjør jo at det er veldig lett å flytte hjem igjen å få seg jobb der».

Så du trives på hjemplassen din da?

«Ja, jeg er jo veldig glad i hjemplassen min. Jeg har lyst til å bo med folk jeg har kjent hele livet mitt. Og så er det veldig fint å kunne slippe å flytte til en større by eller ny plass,» fortsetter hun.

Hva synes du om skolen på Inndyr da?

Jeg trives veldig godt på skolen! Jeg synes det er et veldig godt miljø her og jeg trives med både elevene og lærerne på skolen.

Synes du at du har lært noe så langt på skolen?

Ja jeg kom jo hit med null erfaring fra oppdrett, men jeg har lært utrolig mye nå i høst. Lærerene legger opp undervisningen slik at vi skal kunne følge med selv om vi ikke har noen forkunnskaper om oppdrett.

Og så er du i praksis hjemme en dag i uken?

Ja jeg reiser hjem hver torsdag og så er jeg i praksis på Kvarøy Fiskeoppdrett på fredager. Der trives jeg veldig godt og jeg ble veldig godt tatt imot av dem. Så jeg håper jo at jeg får muligheten til å få lærlingeplass der.

Vil du anbefale skolen på Inndyr til andre?

«Helt klart ja! Jeg vil absolutt anbefale å gå på Inndyr til alle som vurderer å jobbe innen oppdrett. Det er det beste valget jeg har tatt,» avslutter Frida.

Lurøy kommune takker Elianne Grønbech Einarsen for intervjuet, og ønsker Frida lykke til videre!

Klikk for stort bildeMeløy,Inndyr