Oppdrettsnæringa bød på sushi og kake for å feire havbruksfondet!

Næringa byr på sushi og kake - Klikk for stort bilde I dag møtte kommunens oppdrettsaktører opp på rådhuset og bød politikere og ansatte på nydelig sushi og marsipankake! Begivenheten som markeres er havbruksfondets utbetaling av ca. 24,5 millioner kroner til Lurøy kommune!

Ordføreren er glad for at vi har sterke oppdrettsaktører med lokalt eierskap i kommunen og setter naturligvis stor pris på laksenæringens påvirkning på kommuneøkonomien, gjennom havbruksfondet.

Alf Gøran Knudsen (Kvarøy fiskeoppdrett), Odd Strøm (Nova Sea) og Jacob Palmer Meland (Lovundlaks) er fornøyde med at vekst og utvikling i næringa nå også kommer lokalmiljøet til gode i form av utbetalinger fra fondet. De forteller om betydningen av tilrettelegging og planlegging av sjøareal. Dette er en forutsetning for utvikling av næringa. Våre lokale aktører har stor tro på videre bærekraftig vekst og utvikling.

Som ordføreren sa i din tale, så er det vel egentlig kommunen som burde spandere kake på laksenæringa, men vi setter stor pris på at de kom og feiret overføringene fra havbruksfondet sammen med oss!

Hjertelig takk til Kvarøy fiskeoppdrett, Nova Sea og Lovundlaks!