Sommerles 2018

lesekampanje - Klikk for stort bilde

Den digitale lesekampanjen Sommerles har startet. Sammen med barn fra over 370 andre kommuner kan alle barn i 1.-7.klasse i Lurøy, fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I fjor deltok over 300 kommuner og 58 963 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Sommerles gjør det gøy å lese!

- Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

-  Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

- Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor du løser oppgaver knyttet til fortellingen.

- I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer, og kule premier som kan hentes på biblioteket!

- Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

- Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS.

Hver tirsdag i juni, juli og august (ikke 28 august) henger vi opp et kodeord inne på biblioteket. Kodeordene vil også bli lagt på kommunens facebookside, slik at de som ikke har tilgang til biblioteket likevel kan delta. Kodeordet bruker du i sammenheng med sommerlesfortellingen. Du noterer kodeordet og fyller det inn på nettsiden for å få XP (poeng) og trofeer.

Lurøy bibliotek har åpent hver tirsdag og torsdag fra kl. 10:00 til 17:00.

Vi ordner med lånekort og lånenummer, om du ikke allerede har skaffet deg det.

Lovund, Sleneset og Kvarøy filial, kan også hjelpe deg med anskaffelse av lånekort!

• Lovund: mandag og torsdag fra kl. 18:00 til 20:00
  • Sleneset: mandag fra kl. 13:00 til kl. 17:00
  • Kvarøy: onsdag fra kl. 13:00 til 17:00

Ved registrering til sommerleskampanjen, kan du skrive «0» i lånenummerfeltet hvis du ikke har fått anledning til å skaffet deg et lånekort. Senere kan du gå inn og endre det på «endre profil»

Kom innom, eller ring Lurøy hovedbibliotek om du ikke får til sommerles-registreringen, så skal vi hjelpe deg!

Dere som ikke har anledning til å komme til biblioteket på Onøy for å hente premier, kan få det sendt hjem i posten.

Kontaktperson:

Marlen Hagen Høvik