bonde3

Familien Skog Aasvik bygger opp gården på Aas stein for stein, og har ambisjoner om å på sikt kunne være en møteplass i bygda med gårdsbutikk og arrangementer for sambygdingene.

Øystein og Christina kjøpte et nedlagt gårdsbruk og kom heim til Aldersundet med to små barn. Det har de ikke angret på.

3

GOD KJEMI: Alf-Gøran Knutsen (t.v.) styrer Kvarøy-skuta sammen med svigerbrødrene Gjermund Olsen (i midten) og Håvard Olsen. – Vi er veldig godt samkjørte og enige om det meste, sier Knutsen.

Laks fra Kvarøy Fiskeoppdrett er knapt å oppdrive her hjemme. Internasjonalt, derimot, har laksen herfra stjernestatus.

Satsingen på miljøvennlig og bærekraftig oppdrett har åpnet dører ute i verden for den lille familiebedriften Kvarøy Fiskeoppdrett. Den amerikanske kjeden Whole Food, internasjonalt kjent for meget strenge krav til både kvalitet på produktet og standard på bærekraft, miljø og dyrevelferd hos produsentene, kjøper mesteparten av laksen til sine 400 butikker, fra Kvarøy. Og snart kan Japan stå for tur.

sl001

Familien hadde drevet fiskemottak og senere lakseoppdrett i Nord-Solvær. Da faren Hallstein solgte Larssen Seafood, måtte Dan Kristian Larssen finne på noe nytt. Det ble rognkjeksoppdrett i selskapet Atlantic Lumpus på Sleneset.

Trygg trailer 3

LOKALT INITIATIV - NASJONAL KAMPANJE - VARIG ENDRING AV VEGVESNETS OPPGAVER! Vi har alle møtt dem, tungvekterne langs veiene våre. Noen med logo fra kjente norske transportører, noen med selskapslogoer fra land med helt andre klimatiske forhold. Tomme veier de ca. 20 tonn, fullastet ca. 50 tonn. Og møtet foregår i fart.  De er trailerne som besørger varetransport inn og ut av regionen vår. Vi trenger dem, men vi trenger også vissheten om at det er trygt å møte dem. For vareleverandører og mottakere har sikkerhet også fått et betydelig og økende fokus.

Atlantic Lumpus 1

Atlantic Lumpus AS holder til på Sleneset og produserer rognkjeks (Cyclopterus Lumpus). Selskapet ble stiftet allerede så tidlig som i 2014, og i andre kvartal 2016 startet produksjon av rognkjeks. Rognkjeks brukes som biologisk avlusningsmetode for laks. Daglig leder av Atlantic Lumpus er Dan Kristian Larssen. Produksjonen av rognkjeks foregår i de tidligere lokalene til Sleneset trelast. Lokalene er utvidet, og tilpasset dagens produksjon.

Steinar Olaisen1

På 70-tallet var Lovund preget av fraflytting. Seifisket var dårlig og fiskebruk ble lagt ned. Lærerne Hans Petter Meland og Steinar Olaisen, to personer med stort hjerte for bygda, så med bekymring på utviklingen og bestemte seg for at noe måtte gjøres. Laks kunne være løsningen!

Nordreker 25 år 1

26. juni markerte Nord Reker sitt jubileum: det var 25 år siden selskapet Nord Reker ble stiftet, og høsten 2017 har bedriften blitt drevet i 10 år fra Kvina! Nord Reker inviterte til åpent hus på fabrikken. Daglig leder, og største eier av Nord Reker, Bodil Holmen, forteller at over 200 personer var innom fabrikken på dagtid. De fikk omvisning i lokalene, fikk se hvordan rekene ble sollet (sortert etter størrelse), og forsøkt seg på rekepilling.  De nye rekepillerne var så heldige at de kunne ta med egne pillede reker hjem.