Assistent på rådhuset for en uke

Jeg, Sunniva, går i 10. klasse på Onøy/Lurøy oppvekstsenter. Jeg var så heldig at jeg fikk lov til å jobbe her på rådhuset under arbeidsuke på rådhuset. Slik gikk uken min som assistent i sentraladministrasjonen.

Målet med arbeidsuken er at elevene skal lære noe i jobben og få innsikt i hvordan arbeidslivet er, noe jeg absolutt har gjort. Programmet de laget for meg denne uken har vært både interessant og lærerikt. Jeg fikk blant annet holde et intervju for den nye kommunedirektøren og se hvordan de legger ut ulike ting på nettsiden, bare for å nevne noen få.

Alle oppgavene var forskjellige, noe som gjorde uken min her ekstra spennende. Jeg hadde alltid noe å ta på meg, samtidig som jeg kunne gjøre dem steg for steg i mitt eget tempo.

I løpet av min uke på rådhuset fikk jeg et lite innblikk i hvordan det går rundt her, og hva som skal til for at kommunen skal fungere. Alt som blir gjort her har en stor betydning. Jeg hadde ingen anelse om de små operasjonene som må gjøres for å få ting til å gå som det skal. Jeg vet at mye av informasjonen jeg har lært her er definitivt noe jeg kommer til å få nytte av senere i livet.

Det har vært helt strålende å jobbe under arkivarens vinger. Arbeidsuka på rådhuset er noe jeg vil ta med meg i tiden som følger.