Den italienske Fotografen Luca Berti til 15 kommuner på Helgeland i sommer!

Den italienske fotografen Luca Berti, med bosted i København, skal i sommer fotografere Helgeland. Sluttproduktet blir en bok og en vandreutstilling med tittelen: «Spor etter oss» for Helgeland Museum. Han reiser rundt med sykkel og fotograferer kulturlandskap, arkitektur og mennesker.
Luca jobber utelukkende med analogt kamera, og leter etter forholdet mellom nåtid og fortid, menneske og landskap.

Reisen starter 27. juni i Hemnes kommune, og deretter er planlagt reiserute Rana, Rødøy, Lurøy Træna, Nesna, Herøy, Vega, Alstahaug, Vevelstad, Sømna, Bindal, Hattfjelldal, Vefsn og til sist Grane, før ferden starter hjem igjen, der alt fotomaterialet skal ferdigstilles til en utstilling som vises neste år. Han befinner seg på Helgeland i juni og juli.

Luca har tidligere gjennomført lignende prosjekter og har hatt utstillinger ved bla. Norsk Folkemuseum, Romsdalsmuseet, Gudbrandsdalsmusea m.fl. Kunstneren har løpende samarbeide med etnografiske museer i en rekke andre land som Sverige, Danmark, Latvia, Estland og Finland.

Han har sin utdannelse fra Istituto Italiano di Fotografia, Milano (2000-2002)

Har du tips til Luca om ting han bør se når han gjester «din» kommune, eller har du rett og slett lyst og stoppe for en prat når du ser han på ferden, vil han finne det hyggelig.

Lucas Bertis kontaktinformasjon: Telefon: +45-26467411. Mail: lucabertifoto@gmail.com eller contact@lucaberti.com

Med hilsen Helgeland Museum
Sjøgata 23E
8656 Mosjøen
www.helgelandmuseum.no
Kontaktperson: Gry Johnsen, leder markedsføring & reiseliv
Telefon: 97142031

Helgeland Museum er ett av tre konsoliderte museer i Nordland, og ble stiftet i 2003. Helgeland Museum har avdelinger i alle 18 kommuner på Helgeland. Administrasjon og ledelse har kontorsted i Mosjøen.