Fotballskole med Bodø Glimts trenere i Lurøy!

 Onsdag 22. juni inviterte Kvarøy fiskeoppdrett og Nova Sea alle 1.-7. klassinger i Lurøy til å delta på fotballskole med Bodø Glimts egen trenerstall. Etter fotballskolen ble det servert hjemmelaget pizza til alle deltakerne, før representantene fra Glimt gjennomførte trenerforum, et tilbud til alle som trener barn.

IL Bro, med Trond Even Jørgensen i spissen, tok oppgaven som vertskap for arrangementet som fant sted på gressmatta på Lurøya.

Dette fantastiske tilbudet til Lurøys barn og unge kom som et direkte resultat av at Kvarøy fiskeoppdrett og Nova Sea AS er sponsorer for Bodø Glimt.

Det var hele 80 barn og unge, samt foreldre og trenere fra Lurøys mange idrettslag som kom reisende fra hele kommunen og inn til Lurøya, for å delta på arrangementet. Et antall som vitner om hvor populært dette tilbudet var! Sjelden har vel den 8,5 km lange veistrekningen mellom kaiet på Onøy og fotballbanen på Lurøya vært så trafikkert. Innbyggerne stilte villig opp med biler og sjåfører for å transportere deltakerne til fotballbanen.

Foreldrene til IL Bro spillerne som deltok, hadde bakt nydelig hjemmelaget pizza! Det er bare å konstatere at det faktisk er mulig å mette godt over hundre sultne munner innenfor et lite tidsvindu, når fotballforeldre først har bestemt seg for det.

Fra Bodø Glimt stilte Runar Berg fra markedsavdelingen, Trenerutvikler for Glimt, Stig Johansen, akademitrenerne Raymon Rachid, Petter Mentzoni Nilsen og Elias Jøssang Kerchaoui.

 

En klubb for hele Nordland

Glimts Runar Berg forteller at de i mange år har reist rundt i kommunene hvor næringslivet sponser klubben, for å tilby slike arrangementer til unge håpefulle. Han forteller at det er viktig for Glimt å gi tilbake og skape merverdi for sine sponsorer i deres lokalmiljø. Engasjementet strekker seg fra Brønnøysund i sør til Vesterålen i nord og bidrar til at Bodø Glimt blir en klubb for hele Nordland, - ikke bare for Bodø og omegn. Et fokus klubben virker å være svært bevist på.

Trenerutvikler, stig Johansen, legger til at det er svært lærerikt også for dem som trenere og for klubben å få komme ut til lokallagene, møte nye unge spillere og bli kjent med klubbene i Nordland.

 

Stor innlevelse

De 80 unge ble effektivt delt opp i grupper og fordelt rundt på banen til ulike treningsstasjoner. Med trygg pedagogisk tilnærming og en autoritet som best kan beskrives som sterkt karismatisk, ledet trenerne utøverne med stort engasjement, gjennom en rekke øvelser som skudd på mål, balanse, styrke, presisjon, ballføring og spill, mm.

Vi som var tilskuere, lot oss fascinere over hvor stille det kan være på en gressmatte fylt av 80 aktive barn. Glimts trenere hadde deltakernes konsentrasjon fra første til siste stund og med verdens største selvfølge.

 

Trenerforum

Her samlet Glimt trenere og gikk gjennom hvilke verdier de forsøker å bygge i klubben. Hvordan man skaper gode holdninger og hvordan man arbeider med inkludering. Glimt vektlegger gode holdninger og at spillerne og klubben skal utvikle seg, ikke bare som spillere, men også som mennesker.

Glimt trenerne delte hvordan de la opp sine treninger og hvilke vurderinger som blir vektlagt.

Ifølge IL Bros Trond Even Jørgensen var trenerforum et veldig inspirerende og godt opplegg som han anbefaler flere å delta på, om de får anledning.

Det ble også diskutert muligheten for å besøke Glimt på hjemmebane med bestemte aldersklasser, hvilket Glimt selv var positive til.

 

Hverken første eller siste gangen

Det er verken første eller siste gangen Bodø Glimt besøker Lurøy for å inspirere og trene Lurøys unge. De har allerede vært på Lovund og gjennomført tilsvarende arrangement. De vil også komme tilbake til høsten, sannsynligvis i september, så det vil bli flere muligheter til å delta.

På vegne av deltakerne tillater Lurøy kommune seg å rette en stor takk til Bodø Glimt, Kvarøy Fiskeoppdrett, Nova Sea og IL Bro for et fantastisk arrangement fylt av fotballglede, læring og sosialt samvær!