Intervju med den nye læreren på Kvarøy oppvekstsenter

Odin Aleksander Einarsen

Odin Aleksander Einarsen bor i Bonekra på Indre Kvarøy. Han er elev ved Kvarøy oppvekstsenter og går i femte klasse. Som del av en skoleoppgave i nynorsk, har han intervjuet den nye læreren ved skolen, June Bøe. Odin Aleksander har valgt å dele dette flotte intervjuet med Lurøy kommune! Vi synes det er helt strålende at våre unge innbyggere ønsker å medvirke som freelance journalister til hjemmesiden vår! Og det er nok veldig fint for våre lesere å bli litt bedre kjent med den nye læreren på Kvarøy.

Vi retter en stor takk til Odin Aleksander for en flott artikkel! 

Kva gjorde at du ville bli lærar?

Jeg har alltid likt å jobbe med unger, jeg trives veldig godt med det. Så er jeg vokst opp med mamma som er lærer og det virket som en fin jobb.

Liker du å vera lærar her? Grunngi svaret ditt.

Ja, jeg liker å være lærer her. Det er veldig få elever her så man kommer litt tettere på hver enkelt og det er enklere å se enkeltelever. Og så er det mange fine folk som jobber på skolen så jeg håper jeg får være her fram til sommeren.

Kva fag av dei du har liker du å best å undervisa i?

Jeg liker best kunst og håndverk. Det syns jeg er et veldig artig fag og så får elevene jobbe med å være kreativ og utfordre seg selv. Så virker det som om elevene synes at det er litt artig og få gjøre ulike ting, sånn som nå holder vi på med brodering og det er litt artig å se at selv de største guttene kan sitte i ro med nål og tråd.

Kva trinn føretrekkjer du å undervisa for?

Det var et vanskelig spørsmål. Nå er jo jeg veldig heldig som har fått jobb her hvor jeg kan være fra 1. til 10. så da får jeg jo være hos alle klassene, men jeg utdanner meg til 5. til 10. Men jeg trives jo veldig godt med 1. til 4.


Kva motiverer deg til å undervisa?

Når elevene opplever mestringsfølelse, når du ser at det lyset går opp og de skjønner hva de holder på med. Det gir meg motivasjon til å undervise.

 

Tekst: Odin Aleksander Einarsen