Lurøy har fått på plass ladestasjon for elbil!

Torsdag, den 18. februar 2021, åpnet Ordfører i Lurøy, Håkon Lund, Lurøys første ladestasjon. Ladestasjonen befinner seg i havna i Aldersundet, ved Nasjonal Turistveg, Helgelandskysten

På Helgeland er det mer enn 350 kilometer mellom ladestasjonene for elbil. Kystriksveien i nord er kåret til en av verdens vakreste veier, men lademuligheter for elbiler har vært mangelfull.

Ladestasjon ved Aldersund handel gir en etterlengtet lademulighet langs kystriksveien, og er et viktig steg på veien mot tilrettelegging for nullutslippsbiler langs Nordnorske veier.

Fra i dag er det endelig mulig for fastboende, fritidshuseiere, turister og andre reisende å lade elbilen sin i Lurøy.  Ordfører i Lurøy foresto åpningen, og sa blant annet: "Lurøy kommune ønsker å være en tilrettelegger for at våre innbyggere kan velge grønn transport. Vi ønsker at besøkende som har valgt grønn transport, skal finne infrastrukturen de trenger hos oss".

Ladestasjonen eies av Aldersund handel. Ladetilbudet på ladestedet er av type 2, på 22 kW . Ladestolpen er åpen for offentlig bruk og kan styres gjennom APP, SMS eller RFiD brikke fra Fortum eller Elbilforeningen. 

Vi gratulerer Aldersund handel med ladestasjonen, og ønsker alle eiere av elbiler velkommen til lading i Lurøy!

Dersom du ikke fikk hørt åpningstalen til Ordføreren, kan du lese den (PDF, 38 kB).