Flyktningene som blir bosatt i Lurøy vil ha ulike utdannelser, fagkompetanser og praksis.
Når flyktninger ankommer Lurøy kommune vil de ta del i introduksjonsprogrammet. Introduksjonsprogrammet er individuelt tilpasset og går over 6 måneder.
Språkopplæring er en sentral del av introduksjonsprogrammet. Introduksjonsprogrammet inneholder også arbeidspraksis. Flyktningene vil få språkopplæring noen dager i uka, og skal i tillegg ha arbeidspraksis. Hvilke dager (ev timer per dag) med arbeidspraksis vil være forskjellig, ut fra individuell tilpasning.
For å kunne gi flytningene best mulig utbytte av introduksjonsprogrammet er det ønskelig at arbeidspraksisen som tilbys er hensiktsmessig og tilpasset flyktningens bakgrunn og språkferdighet. Det betyr at det vil være behov for ulike praksiser og (gjerne) bredde i tilbudet.
Lurøy kommune ønsker kontakt med bedrifter som vurderer å kunne tilby arbeidspraksis. Arbeidspraksis bidrar til å integrere flyktninger i lokalsamfunnet, gir dem nettverk, språktrening og vil kunne være en fin måte en bedrift kan rekruttere potensielle nye sysselsatte i sine bedrifter. Å tilby arbeidspraksis har ingen kostnader for bedriften.
Stilte spørsmål i informasjonsmøter mellom Lurøy kommune og bedrifter:
Dersom du ønsker å tilby praksisplasser, fyll ut informasjon/behov/tilbud, og send oss (DOCX, 16 kB)!