Pressemelding fra Onøy/Lurøy oppvekstsenter - skole

Klikk for stort bildeI februar fikk vi, sammen med alle andre ungdomsskoler og videregåendeskoler i landet, invitasjon til å delta på 22.juli-senterets skolekonkurranse som de arrangerte i forbindelse med 10års markeringen av 22.juli 2011.

Elevene skulle sende inn et valgfritt bidrag med buskapene «Aldri mer 22.juli» og «Vi må aldri glemme» og skulle svare på spørsmålene «Hva legger dere i dette?» og «Hvordan kan vi sørge for at de to budskapene ikke bare blir tom prat?». Dette skulle være med å sette temaene 22.juli, demokrati og antirasisme på timeplanen.

På skolen hos oss startet vi med å arbeide med temaene gjennom å snakke om hendelsene, vi så filmen «Utøya 22.juli» og både snakket og skrev om dette etterpå. Elevene hadde deretter idèmyldring om hva som kunne være et godt bidrag og fikk arbeide videre med den ideen de likte best. Vi stemte over bidragene og sendte inn ett bidrag per klasse fra 8.-10. trinn.

Klikk for stort bilde  

Tirsdag 8.juni så vi digital vinnerseremoni og maleriet vi hadde sendt inn ble blant de fem høyeste rangerte bidragene og fikk en 4.plass. Maleriet ble sendt inn med et presentasjonsskilt som inneholdt informasjon og et dikt.

- Elevene har jobbet særs godt med bidragene vi sendte fra oss, og jeg håper elevene sitter igjen med en dypere forståelse av denne dramatiske hendelsen og at de har lært mye rundt dette temaene som naturlig dukket opp, forteller Kristine L. Klippenvåg, kontaktlærer.

– I tillegg fikk klassen oppleve å være med å bidra, konkurrere og komme på ei topp 5-plassering, på landsbasis, til tross for at de bor langt unna der hendelsene i 2011 fant sted, fortsetter Kristine. 

Klikk for stort bilde 

Ta kontakt med meg dersom dere vil ha utfyllende informasjon, ønsker noe mer presisert eller flere bilder.

Vennlig hilsen
Kristine L. Klippenvåg, kontaktlærer – 46769596
Elin Nystad, enhetsleder