Strandryddekonkurransen for privatpersoner under årets strandryddeuke ble vunnet av Bjørn Molvik

Polarsirkelen friluftsråd lyste i forbindelse med årets strandryddeuke ut en konkurranse for privatpersoner. Der kunne en ved å arrangere en ryddeaksjon og sende inn en rapport og bilder fra denne, vinne en meget attraktiv premie. Premien var "Fra beite til bord"-meny med overnatting for to personer hos "Til Elise fra Marius" i Utskarpen.

Etter en gjennomgang har vi valgt å premiere Bjørn Molvik fra Onøy i Lurøy kommune.

Dette skriver Rent hav Helgeland og Nordland i sin pressemelding: Bjørn har ikke bare gjort en innsats under årets strandryddeuke. Han har gjennom årelang innsats gjort en fantastisk jobb med å rydde strender og skjærgård for marint avfall.

For å illustrere noe av det han har gjort, og ja, han holder stort sett på alene, vil vi trekke frem at han bare fra 2019 til 2021 i alt har plukket 384 sekker med plastavfall, tilsvarende 3940 kg. Vi understreker at disse tallene ikke er endelige for dette tidsrommet, da en god del ennå ikke er registrert hos HAF og i ryddeportalen.

Bjørn er virkelig et forbilde hva angår å sette natur og miljø først! Ildsjeler som han motiverer både oss og andre i kampen for en renere kyst og et renere hav.

Takk også til Merethe Aasen ved HAF, som holder styr på alle data tilknyttet ryddeaksjonene!

For "Rent hav Helgeland og Nordland"

Pål Vinje
Polarsirkelen Friluftsråd

Lurøy kommune takker for en fantastisk innsats og gratulerer med en flott og velfortjent premie!