Svar på Covidtester fra Lovund fredag 20.11

Klikk for stort bilde Svar på de 30 koronatestene som ble gjennomført på Lovund og sendt til analyse i går er nå klare. 30 av 30 tester viste negativt resultat.
Personene som ble testet fredag skal testes på nytt i løpet av helgen. Karantenen vil være gjeldende i 10 dager uavhengig av resultat på neste prøve.

Testene vil bli fraktet til Bodø med bil søndag kveld. Det forventes at svar på ny test vil foreligge i løpet av mandag 23. nov.

Anbefalingen om at familiemedlemmer av nærkontakter bør være i karantene opprettholdes til neste prøvesvar foreligger. Karantene også for familiemedlemmer er særlig viktig for de som enda ikke er testet og deres familiemedlemmer.

Så langt er dette veldig gode nyheter! Vi ber fortsatt innbyggere og besøkende om å være særlig oppmerksomme på mulige symptomer og ha lav terskel for å kontakte kommunen for testing. Personer med symptomer skal i karantene.

Faren er ikke over! Den kollektive innsatsen for å overholde smittevernregler, råd og anbefalinger vil ha stor betydning for den videre utviklingen.