Personen på Lurøy innland med smitte er i isolasjon mens de to nærkontaktene er i karantene. Kommunen avventer svar på de ordinære koronatestene som ble tatt i går.

Smittesporing viser at det har vært noe kontakt med andre. Så langt er en person satt i karantene (nærkontakt) og familie er anbefalt frivillig karantene.  Hurtigtester er negative, og ordinære koronatester er tatt.

Når prøvesvar foreligger, og annen relevant informasjon foreligger, vil hjemmesiden bli fortløpende oppdatert.

Svar på de 30 koronatestene som ble gjennomført på Lovund og sendt til analyse i går er nå klare. 30 av 30 tester viste negativt resultat.
Personene som ble testet fredag skal testes på nytt i løpet av helgen. Karantenen vil være gjeldende i 10 dager uavhengig av resultat på neste prøve.

Det er tre personer bosatt på Lovund som har testet positiv på Covid-19 smitte. De to siste personene som var nærkontakter ble bekreftet smittet i dag 20.11 og har sittet i karantene siden onsdag.

Den 20.11 fikk kommunen bekreftet at ytterlige 2 personer i Lurøy er smittet av covid-19.

Det er utbrudd av covid-19 i kommunen og 1 person er så langt påvist smittet. Smittetilfellet er på Lovund. Informasjon om tiltak gjelder for Lovund krets.

Det er bekreftet at 1 person er smittet av covid-19. Smitten knyttes et tilfelle hvor en person har vært nærkontakt av nærkontakt. Vedkommende har vært i karantene siden lørdag 14/11. Onsdag 18/11 mottok vi melding om positiv prøve og personen det gjelder er nå satt i isolasjon. Øvrige familiemedlemmer er satt i karantene og er testet for Covid-19. Resultatene er ikke klare.

Lurøy kommune har fått bekreftet en positiv test av Covid 19 i kommunen. Smittesporing er igangsatt og vedkommende er i isolasjon.

Lurøy kommune ber om at innbyggere og andre som befinner seg i kommunen forholder seg til gjeldende smitteverntiltak, og minner om viktigheten av å overholde avstand og fortsatt praktisere grundig hånd- og hostehygiene

Alle som mistenker at de er smittet for covid-19, kan nå bli testet. Du trenger ikke henvisning fra lege