Nettdating med overtenning - Konsvik teaterlag

Konsvik Teaterlag - Klikk for stort bilde Ingeborg Sivertsen 16. og 17. mars fremførte Konsvik teaterlag, nok en gang, imponerende og underholdende teater på Valhall i Konsvik! I stykket «Nettdating med overspenning» forsøker Verner og Birthe å komme seg ut av en vanskelig økonomisk situasjon ved å selge datingtjenester på nettet. Når salget ikke går som forventet, vet de råd! Eller gjør de virkelig det? De utviser stor handlekraft, men finner underveis ut at handlingene får enda større konsekvenser!

Forviklingene lar ikke vente på seg, men den idérike Verner produserer mer eller mindre gode (og svært kreative) løsninger, etter hvert som problemene oppstår. Her er alle midler tilsynelatende tillatt! Han får snart lære at løsningen på et problem, fort kan komme til å bli starten på en nytt og større problem.

Da forhenværende kriminaletterforsker (og svært selskapssyk bruker av datingtjenesten), Carl, begynner å snoke i forretningene, ser ikke Verner annen løsning enn å arrangere en date mellom Carl og sin egen svigermor, Erna, for å blidgjøre etterforskeren. – Erna, på sin side, er lykkelig gift og totalt uvitende om hele arrangementet. Det hele må skje bak ryggen til kona Birthe og datteren Silje – og Erna selv, noe som viser seg å være enklere tenkt enn utført. Flere personer dukker uventet og ubeleilig opp hjemme hos Verner og Birthe. Verner har nå uvær i vente, med motvind fra alle hold.

Konsvik teaterlag har siden 1996 satt opp 16 teaterforestillinger i Konsvik. Flere av oppsetningene har også fått turnere rundt i andre kretser. Det legges ned et solid stykke arbeid i forkant av fremføringene. Allerede tidlig om høsten starter laget med pugging av manus og forming av rollefigurer. To kvelder i uken og flere helger går med til å øve inn stykket som fremføres på vårparten.

I årets stykke stod 8 dyktige skuespillere på scenen: Jørn Børre Johansen, Kristin Lien, Solrun Hopaneng, Eli Hansen, William Jensen, Iren Beate Teigen, Stig Lien og Berit Bentzen. En fin miks av lagets skuespillerveteraner og senere tilkomne skuespillere. Sufflør Heidi Hopstad har spilt en viktig rolle gjennom innarbeiding av - og støtte på manus. Regissør Mari-Ann Sivertsen, assistert av Ketil Iversen, har sørget for å rendyrke og løfte dramaturgien i stykket. En oppgave hun åpenbart har lyktes med. Helge Kongsvik beskrives av lagets medlemmer som en klippe som har en finger med i alt som skjer rundt en produksjon. Han er scenograf og legger ned mye arbeid i å lage troverdige og flotte kulisser. Under forestilling er han også konferansier. Ingeborg Sivertsen står for sminke, mens Ronny og Cristian Hopaneng har kontroll på lyd og lys.

Begge forestillingene trakk fulle hus med totalt 230 besøkende. Samtlige som medvirker leverer en flott forestilling som får publikum til å gapskratte. Eller for å sitere en publikummer: «eg trur pinadø eg ha flira på meg vaskebrett».

Konsvik teaterlag har gjennom mange år bidratt med et viktig kulturelt og sosialt aktivitetstilbud til innbyggere på og rundt innlandet. Et aktivitetstilbud også vi som ikke er medlemmer av laget får ta del i, gjennom deres flotte og lattermilde fremføringer.  

Så får vi håpe Konsvik teaterlag fortsetter i mange år å spre glede, kultur og bolyst i Lurøy, for sine medlemmer – og alle oss andre. For egen del er teaterforestillingen et like kjært og viktig vårtegn som selveste Tjelden.  

 

Teaterforestilling - Klikk for stort bilde Ingeborg Sivertsen