Naturen i Lurøy innbyr til aktiviteter

Med sine majestetiske fjell har Lurøy mulighet for mange toppturer, både sommer og vinter,Vannsport - Klikk for stort bildeVannsport Egil Fjellheim med spektakulære utkikkspunkt. Også i lavlandet er turmulighetene gode, flere steder er det godt merkede turstier.  Gode fiskevann finner du spredt rundt på fastlandet, og på flere av øyene våre. Salg av fiskekort foregår lokalt. Med sin fantastiske beliggenhet ved kysten er også fiskemulighetene på sjøen tilnærmet uendelige!  Kommunens 1372 større og små øyer kan by på koselige spisesteder, sjarmerende overnattinger, ulike typer opplevelser og ubebodde øyer med kritthvite strender.  Uansett hvilke interesser du har innenfor natur, tror vi at vi skal kunne tilby deg det du søker!


 

Flere av overnattingsstedene og rene skysselskap i kommunen vår tilbyr ulike aktiviteter, som, for eksempel: utleie av båter/­kajakker, guiding, skreddersydde opplevelser med båt/ribb, dykking, omvisning og fugletitting.  Mulighetene er mange, se gjerne tips i egne bokser, eller ta kontakt med lokale steder i Lurøy for å få tilrettelagt den aktiviteten du ønsker deg mens du er på besøk.

Ved Stokkvågen, i Grønsvik, er Lurøy kommunes turistkontor lokalisert. Kontoret er samlokalisert med kystfortets informasjonskontor og er betjent fra midt i juni til midt i august. I samme bygg kan man også kjøpe kioskvarer. For mer informasjon, se Grønsvik Kystfort.