Publisert 21.09.2020

De danske kommunelegene Christian Hansen og Katrine Larsen, som deler en legestilling, har meddelt at de ønsker å flytte tilbake til Danmark og har dermed sagt opp stillingen som kommunelege i Lurøy. I følge legene skal de begge begynne i ny stilling som fastleger på en liten øy der, noe som kanskje tilsvarer det de har opplevd her, kanskje bortsett fra vær- og vindforholdene.

Publisert 17.09.2020

Det er vedtatt endringer i covid-19-forskriften. Disse trådte i kraft 14. september.

Publisert 15.09.2020

Lurøy kommune skal gjennomføre reparasjon av Stuvland kai. Arbeidet starter den 16.09.2020 og vil foregå i perioder utover høsten.

Det kan være dager hvor anløp av hurtigbåt må sløyfes på grunn av pågående arbeid med kaia. Reisende til og fra Stuvland bør derfor senest noen dager før de skal reise avklare med båten om muligheten for av anløp av Stuvland.

Det gjøres også oppmerksom på at under arbeidsperioden vil det være midlertidige sikringstiltak, spesielt på gangbane. Reisende bes være oppmerksomme og forholde seg til evt. merking og sperring.

Ved spørsmål angående pågående reparasjonsarbeidet, kontakt Teknisk etat.

Publisert 14.08.2020

Alle som mistenker at de er smittet for covid-19, kan nå bli testet. Du trenger ikke henvisning fra lege

Publisert 05.08.2020

Lurøy kommune har fått tildelt kr 1.294.072 i ekstraordinære midler til næringsfondet på grunn av Covid-19. Det er særskilte prioriteringer ved denne utlysningen, og disse prioriteringene er basert på statlige føringer. Midlene er søkbare og kan benyttes som tilskudd til bedrifter og næringsaktører.

Formannskapet behandler og fordeler midlene.

Ordningen faller inn under "Midlertidig forskrift om tilskudd til kommunale næringsfond som følge av covid-19-utbruddet".

Publisert 05.08.2020
Publisert 30.07.2020

Lurøy kommunestyre vedtok i møte den 24.06.2020, sak 17/20 kommunedelplan for Aldersund.

Publisert 07.07.2020

Les om noen av reisetilbudene i Lurøy i det digitale reiselivsmagasinet "Opplev Helgeland og Salten"

Publisert 15.06.2020

Publisert 02.06.2020
Klikk for stort bilde

Vi har fått inn mange fine nye bøker som bare ligger og venter små og store lånere. Over ser ser dere et lite utvalg.

Publisert 25.05.2020

Inntektsgrensene har nå økt slik at flere kan få bostøtte. Dette er et midlertidig tiltak i perioden april til oktober som skal hjelpe de som er økonomisk rammet av korona-pandemien.

Publisert 28.04.2020

Torsdag den 23.april 2020 ble det varslet om flere steinsprang fra et området på Lovundfjellet.

Det ble så fort været tillot det gjennomført filming av det aktuelle området med drone.

Filmen er så benyttet som grunnlag for geolog sin vurdering av hendelsen. Vi har i dag mottatt vurdering fra NGI.

Publisert 03.04.2020

Lurøy kommune med sine 1372 små og store øyer er, som andre kommuner i Norge og verden, sterkt berørt av koronaviruset. Næringsliv og kommune jobber for å opprettholde funksjoner og tjenester, for å sikre et godt tilbud til innbyggere. Flere næringsaktører i kommunen har opplevd å få forbud mot yrkesutøvelse i løpet av timer, andre opplever omsetningssvikt. Barn og ungdom er naturlig berørt, ikke minst gjennom stenging av barnehager og skoler. Voksne er berørt på andre måter, i form av permitteringer, hjemmekontor, hjemmeskole, barnepass og kanskje også med usikkerhet for fremtiden.

Publisert 26.03.2020

Akkurat nå må denne typen aktivitet avgrenses sosialt til de nærmeste i husholdningen, men det er en fin uteaktivitet for store og små!

Publisert 24.03.2020

Nordland fylkesbibliotek og Meieriet har i disse koronatider utviklet "Karanteket" (karanteket.no), en samleside for alle digitale bibliotektjenester som filmer, e-bøker, kurs og podcaster. Alt tilgjengelig hjemmefra.

Publisert 20.03.2020

Vi har i flere år samarbeidet med LIVEGYM om å tilby nettbasert gruppetrening til innbyggere i alle kretser. Tilbudet har blitt arrangert via idrettslag og skoler og finansieres via folkehelseavtalen med Nordland fylkeskommune. Dette gruppetilbudet kan vi grunnet koronarestriksjoner ikke tilby akkurat nå. MEN i disse tider, når organiserte fritidsaktiviteter er satt på pause, er det kanskje viktigere enn noen gang å finne gode alternativer til aktivitet, trening og en «time out».

INNBYGGERE I LURØY KAN DERFOR NÅ TRENE GRATIS HJEMME MED LIVEGYM OG LIVEGYM-SKOLE!

Publisert 18.03.2020

Du kan låne bøker fra bibliotekbasen gratis. Den nye ebok-appen Bookbites erstatter den gamle appen ebokbib. Denne kan lastes ned fra Appstore for iPhone eller Google play butikk for android-enhet.

Publisert 17.03.2020

Lurøy kommune har behov for ekstra helsepersonell i viktige funksjoner, blant annet på omsorgsentrene og på legekontorene.

Publisert 14.02.2020

Bildet er fra Sommerleir 2019, der Ella, Malin, Norah og Isabell fra Lovund deltok.

Publisert 20.09.2019