Publisert 25.11.2020

Levende lys, peiskos, matlaging og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i juletiden. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytte batteri ved behov på Røykvarslerdagen 1. desember.

Publisert 25.11.2020

Trine Sandvær som er kontaktlærer ved oppvekstsenteret, har sendt oss denne gladmeldinga:

Onøy/Lurøy oppvekstsenter, 5.-7.klasse, er som eneste representant fra Nordland og eneste fådelte skole, plukket ut som en av de 15 juryklassene i Norge som skal være med å kåre vinneren av Bokslukerprisen 2020/2021.

Vi er stolte og glade og veldig ivrige etter å komme i gang med oppdraget! Vi har i høst vært med å lese utdrag fra bøkene og stemt fram de fem superfinalistene.

Publisert 24.11.2020

Personen på Lurøy innland med smitte er i isolasjon mens de to nærkontaktene er i karantene. Kommunen avventer svar på de ordinære koronatestene som ble tatt i går.

Smittesporing viser at det har vært noe kontakt med andre. Så langt er en person satt i karantene (nærkontakt) og familie er anbefalt frivillig karantene.  Hurtigtester er negative, og ordinære koronatester er tatt.

Når prøvesvar foreligger, og annen relevant informasjon foreligger, vil hjemmesiden bli fortløpende oppdatert.

Publisert 23.11.2020

Mandag 16.11.20 orienterte de formannskapet i Lurøy.

Gruppens fremlegg ble tatt opp, og kan sees på kommune-tv.

Publisert 21.11.2020

Svar på de 30 koronatestene som ble gjennomført på Lovund og sendt til analyse i går er nå klare. 30 av 30 tester viste negativt resultat.
Personene som ble testet fredag skal testes på nytt i løpet av helgen. Karantenen vil være gjeldende i 10 dager uavhengig av resultat på neste prøve.

Publisert 20.11.2020

Det er tre personer bosatt på Lovund som har testet positiv på Covid-19 smitte. De to siste personene som var nærkontakter ble bekreftet smittet i dag 20.11 og har sittet i karantene siden onsdag.

Publisert 12.11.2020

Er dette noe for deg og din familie, ta snarest kontakt med barneverntjenesten:

Publisert 10.11.2020

Biblioteket er dessverre stengt for besøkende inntil videre pga. korona-pandemien, men vi ønsker å tilby våre lånere å bestille bøker via en Bok takeaway-ordning.

Publisert 05.08.2020

Lurøy kommune har fått tildelt kr 1.294.072 i ekstraordinære midler til næringsfondet på grunn av Covid-19. Det er særskilte prioriteringer ved denne utlysningen, og disse prioriteringene er basert på statlige føringer. Midlene er søkbare og kan benyttes som tilskudd til bedrifter og næringsaktører.

Formannskapet behandler og fordeler midlene.

Ordningen faller inn under "Midlertidig forskrift om tilskudd til kommunale næringsfond som følge av covid-19-utbruddet".

Publisert 28.04.2020

Torsdag den 23.april 2020 ble det varslet om flere steinsprang fra et området på Lovundfjellet.

Det ble så fort været tillot det gjennomført filming av det aktuelle området med drone.

Filmen er så benyttet som grunnlag for geolog sin vurdering av hendelsen. Vi har i dag mottatt vurdering fra NGI.

Publisert 03.04.2020

Lurøy kommune med sine 1372 små og store øyer er, som andre kommuner i Norge og verden, sterkt berørt av koronaviruset. Næringsliv og kommune jobber for å opprettholde funksjoner og tjenester, for å sikre et godt tilbud til innbyggere. Flere næringsaktører i kommunen har opplevd å få forbud mot yrkesutøvelse i løpet av timer, andre opplever omsetningssvikt. Barn og ungdom er naturlig berørt, ikke minst gjennom stenging av barnehager og skoler. Voksne er berørt på andre måter, i form av permitteringer, hjemmekontor, hjemmeskole, barnepass og kanskje også med usikkerhet for fremtiden.

Publisert 26.03.2020

Akkurat nå må denne typen aktivitet avgrenses sosialt til de nærmeste i husholdningen, men det er en fin uteaktivitet for store og små!

Publisert 24.03.2020

Nordland fylkesbibliotek og Meieriet har i disse koronatider utviklet "Karanteket" (karanteket.no), en samleside for alle digitale bibliotektjenester som filmer, e-bøker, kurs og podcaster. Alt tilgjengelig hjemmefra.

Publisert 20.03.2020

Vi har i flere år samarbeidet med LIVEGYM om å tilby nettbasert gruppetrening til innbyggere i alle kretser. Tilbudet har blitt arrangert via idrettslag og skoler og finansieres via folkehelseavtalen med Nordland fylkeskommune. Dette gruppetilbudet kan vi grunnet koronarestriksjoner ikke tilby akkurat nå. MEN i disse tider, når organiserte fritidsaktiviteter er satt på pause, er det kanskje viktigere enn noen gang å finne gode alternativer til aktivitet, trening og en «time out».

INNBYGGERE I LURØY KAN DERFOR NÅ TRENE GRATIS HJEMME MED LIVEGYM OG LIVEGYM-SKOLE!

Publisert 18.03.2020

Du kan låne bøker fra bibliotekbasen gratis. Den nye ebok-appen Bookbites erstatter den gamle appen ebokbib. Denne kan lastes ned fra Appstore for iPhone eller Google play butikk for android-enhet.

Publisert 17.03.2020

Lurøy kommune har behov for ekstra helsepersonell i viktige funksjoner, blant annet på omsorgsentrene og på legekontorene.

Publisert 14.02.2020

Bildet er fra Sommerleir 2019, der Ella, Malin, Norah og Isabell fra Lovund deltok.

Publisert 20.09.2019