Ny i Lurøy

Om du vurderer å flytte hit til oss eller allerede er kommet hit, så vil vi ønske deg hjertelig velkommen!

Vi håper du finner deg til rette her hos oss!

Her kan du finne aktuell informasjon som kan være nyttig å ha som nytilflyttet. Dersom du har andre spørsmål som ikke besvares under, slå gjerne på tråden, så hjelper vi deg så godt vi kan. Sjekk ut Visit Lurøy (PDF, 42 MB), dersom du vil lese mer om tilbud i kommunen.

Barnehage, skole og SFO

Lurøy kommune har desentralisert tjenestestruktur. Tilbud til innbyggerne skal finnes der hvor folk bor. Innenfor oppvekst vil det si at vi har 6 skoler og 6 barnehager. På Kvarøy, i Konsvik, Aldersundet, Onøy, Sleneset og på Lovund. Vi har også SFO tilbud i tilknytning til skole eller barnehage.

Barnehagene og skolene i Lurøy er, eller vil innen kort tid få status som helsefremmende. At vi har mange oppvekstenheter, betyr også at vi har små enheter. Dette gir barna trygge, oversiktlige miljø og muligheten til "å bli sett" og få tett og god oppfølging. 

Mange av skolene har lunsjordning for elevene.

 

Helsetjenester og NAV

Legetjenestens hovedkontor er på rådhuset på Onøy, men legene har tjeneste ute i kretsene etter fast oppsatte dager. Time kan du bestille/avbestille på nett og SMS eller per telefon på 750 91 585 mellom 08.30-11.30 (man-tors) eller mellom 10.00-11.30 (fre). Legevakt når du på tlf. 116 117. Trenger du akutt helsehjelp ringer du 113.

Fastlege kan du bytte på Helse Norge

Det lokale NAV-kontoret finner du på rådhuset på Onøya.

Har du øvrige spørsmål til våre tjenester innenfor helse, sosial og omsorg, besøk tjenestesidene eller ring oss på tlf 750 91550, så hjelper vi deg gjerne.

Bolig

Lurøy kommune har kommunale boliger som fortrinnsvis leies ut til kommunalt ansatte. Det er også mulig for andre å søke om leie av disse. Kontakt utbygging og næring på teknisk@luroy.kommune.no eller 750 91 600 for mer informasjon.

Er du under 40 år, og ønsker du å kjøpe, eller bygge, bolig i Lurøy, er det mulig å søke om Folk i Husantilskuddet

Om du ønsker å bygge hus i vår kommune, ta kontakt med utbygging og næring, så hjelper de deg.

Transport

Lurøy er en kommune med store avstander og med mye hav mellom bebodde øyer. Til å begynne med kan det være en del å sette seg inn i. På 177 Nordland finner du enkelt oppdaterte rutetabeller for buss og båt. Eller ring 177 og få hjelp av en operatør. Se vår interne oversikt her

Fritidsaktiviteter der du bor

Det finnes en rekke fritidsaktiviteter rundt om i kommunen. Kontakt ditt lokalutvalg for å få informasjon om aktiviteter der du bor, eller dit du ønsker å flytte: 

Sørnesøy lokalutvalg: sornesoy.lokalutvalg@luroy.kommune.no

Hestmona lokalutvalg: hestmona.lokalutvalg@luroy.kommune.no

Kvarøy lokalutvalg: kvaroy.lokalutvalg@luroy.kommune.no

Lurøy innland lokalutvalg: luroyinnlandlokalutvalg@luroy.kommune.no 

Onøy/Lurøy lokalutvalg: on-lur.lokalutvalg@luroy.kommune.no 

Sleneset Lokalutvalg: Sleneset.lokalutvalg@luroy.kommune.no

Lovund lokalutvalg: lovund.lokalutvalg@luroy.kommune.no

 

 

 

Natur

Befinner du deg i Lurøy, er du i umiddelbar nærhet til storslått natur. Mulighetene for naturopplevelser er mange og varierte. Merkede turløyper finner du i alle kretser. Trenger du havneplass til båt eller gjesteplass når du besøker andre steder i kommunen med båt, tar du kontakt med den lokale havneforeningen.

Vi har mange grillhytter som innbyr til en hyggelig rast i det fri og utallige strender og svaberg for late dager ved sjøen. Har du lyst på mer utfordring vil vi anbefale deg en topptur på en av våre mange majestetiske tinder og fjell. Utsikten fra disse fjellene ved sjøen kan ta pusten fra noen og en hver! Følelsen av å være "på toppen av verden" er ikke langt unna!

Se forøvrig turist i Lurøy for mer om opplevelser og aktiviteter i vår kommune eller besøk oss på facebook.

Kontakt

Bilde

Tilbakemelding